Koulutukset

Ulos oppimaan! ja Ulkoloikka -koulutukset

Koulutuspaketteja on tarjolla puolikkaasta vesosta kokonaiseen. Myös lyhyemmät pajat, luennot ja tarpeisiinne räätälöidyt koulutukset löytyvät valikoimasta. Sisältöä voidaan painottaa niin eri oppiaineisiin kuin yhteistyötaitojen harjoittamiseen.

 

Koulutus toimii mainiosti myös työyhteisön tiimihenkeä nostattavana tyhy-toimintana.

 

ja kysy lisätietoja tai tarjousta.

(matti@ulosoppimaan.fi / 0445370476)

 

 

Ulos oppimaan!

Koulutuksessa kokeillaan käytännössä pelejä ja harjoitteita, jotka toimivat yli oppiainerajojen. Koulutus toteutetaan ulkona ja tavoitteena onkin kannustaa viemään oppilaat koulun seinien ulkopuolelle oppimaan mahdollisimman usein.

Koulutus on mahdollista järjestää 3h tai 6h pituisena, lyhyempinä pajoina tai tarpeisiinne sopivaksi räätälöitynä pakettina.

Ulos oppimaan yhdessä!

3-tuntisessa koulutuspaketissa keskitymme yhteistyötaitojen parantamiseen. Harjoituksia voi hyödyntää niin lasten, nuorten kuin aikuistenkin kanssa. Vinkit ja ideat toimivat monipuolisesti erilaisten ryhmien parissa, olitpa sitten ohjaamassa ryhmää tai yhtenä ryhmän jäsenenä rakentamassa porukkahenkeä.

UUTUUS!

Ulkoloikka

Monipuoliset työtavat ja kaikkien aistien hyödyntäminen pääsevät parhaimmin kukoistamaan ulkona. Koulutus antaa välineitä niin yksittäisten ulkotuokioiden, kuin pitkäjänteisen ulko-opetuksen toteuttamiseen.

 

Koulutus alkaa siististi sisätiloissa. Käymme läpi ulkona oppimisen hyötyjä ja pohdimme eri tapoja toettuaa ulko-opetusta. Katsastamme myös, millaisia näköaloja ulko-opetukseen antavat Opetussuunnitelman sekä Varhaiskasvatussuunnitelman perusteet.

 

Luento-osion jälkeen teemme konkreettisesti ”ulkoloikan” siirtymällä ulos. Ulko-osiossa kokeilemme käytännössä mm. itsearviointiin ja eri sisältöjen käsittelyyn soveltuvia pelejä, leikkejä ja harjoitteita.

 

Koulutus sopii erinomaisesti isollekin porukalle.

 

Ulos oppimaan! ja Ulkoloikka -koulutusten tavoitteena on innostaa opettamaan koulun seinien ulkopuolella. Koulutuksen jälkeen osallistujilla on konkreettisia ideoita, joiden avulla kynnys ulkotuntien pitämiseen madaltuu. Mukana on harjoitteita, jotka soveltuvat eri oppiaineiden opettamiseen toiminnallisesti liikettä ja leikkimielisyyttä unohtamatta.

 

Koulutuspakettiin on mahdollista sisällyttää myös kirjallisuutta.

Kysy siis tarjousta Ulos oppimaan! (2014) ja Ulkoloikka (2017) -kirjojen liittämisestä mukaan kokonaisuuteen.

 

Koulutusten ulko-osiot toteutetaan pihallaa satoi tai paistoi. Halutessanne voitte pyytää myös sisällä toteutettavaa toiminnallisten oppimispelien koulutusta, joka rakentuu samoille toiminnallisuutta, yhteistyötä ja liikunnallisuutta tukeville aineksille.

"Koulutus oli aivan upea kokemus ja tuli todella konkreettista kättäpidempää töihin."

"Koulutus oli loistava juuri siksi, että harjoitukset tehtiin itse, joten ne jäi hyvin mieleen. Koulutuksen aikana muiden opettajien kanssa kehitellyt ideat olivat myös yksi koulutuksen suola.Kouluttajan omat kokemukset ja tietoisuus mitä tämä ammatti käytännössä on, takasi ideoiden toimivuuden. Myös kouluttajan asenne oli loistava ja innostava."

"Aivan huippu koulutus! Innosti ja antoi uusia ideoita, joita on helppo ottaa heti käyttöön."

"Paras koulutus vuosiin!"

"Ideoita ja vaihtelevia opetustapoja sai hyvin omaan opetustyöhön. Kaikkien pitäisi käydä tämä koulutus!"

"Koulutus oli mietitty toimivaksi kokonaisuudeksi. Luennoinnin sijasta teimme itse harjoitteita, mikä tottakai sopii teemaan, konkreettiseen tekemiseen."